Αθλητικές Ιστορίες

Αθλητικές Ιστορίες: Όταν ο Σταμάτης Κόκοτας σημείωσε γκολ σε προπόνηση του Παναθηναϊκού!

Αθλητικές Ιστορίες: Όταν ο Σταμάτης Κόκοτας σημείωσε γκολ σε προπόνηση του Παναθηναϊκού!
Έρευνα-Παρουσίαση: Φώτης Βαϊτσόπουλος

Είναι μία από τις καλύτερες λαϊκές φωνές που έβγαλε η Ελλάδα και η πορεία του στο λαϊκό τραγούδι είναι πολύχρονη και πολύπλευρη.

Ο λόγος για τον Σταμάτη Κόκοτα με την υπέροχη φωνή και το ιδιαίτερο παρουσιαστικό το οποίο έκανε μεγάλες εταιρίες να σκορπάνε στα πόδια του πολλά λεφτά για να αποχωριστεί τις μακριές του… φαβορίτες. Ποτέ όμως δεν τις αποχωρίστηκε!

Ο Σταμάτης Κόκοτας είναι φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού και όπως διαβάζουμε στην «Αθλητική Ηχώ» της 18ης Μαΐου του 1971, είχε την επιθυμία να αγωνιστεί με τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού έστω και σε οικογενειακό διπλό!

Την επιθυμία του αυτή την μετέφερε και στην τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού η οποία σε συνεννόηση με τον προπονητή Φέρεντς Πούσκας την έκανε δεκτή.

Έτσι στις 17 Μαΐου του 1971 και καθώς ο Παναθηναϊκός προετοιμάζονταν για τον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στον «αχτύπητο» εκείνα τα χρόνια Άγιαξ, ο Σταμάτης Κόκοτας φόρεσε την φανέλα με το «τριφύλλι» και αγωνίστηκε σε οικογενειακό διπλό των «πρασίνων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αθλητικής Ηχούς» ο Σταμάτης Κόκοτας πέτυχε γκολ στο δίτερμα που έγινε για τον λαϊκό μας τραγουδιστή!

Και ποιος έδωσε την πάσα για να σημειώσει τέρμα ο Σταμάτης Κόκοτας;

Η απάντηση είναι εύκολη γιατί αυτός που «τάϊσε» τον δημοφιλή μας τραγουδιστή δεν ήταν άλλος από τον «Στρατηγό» του Παναθηναϊκού Μίμη Δομάζο.

Ο Κόκοτας ήταν «φαν» του Δομάζου και είχε την επιθυμία έστω και σε φιλικό επίπεδο να αγωνιστεί πλάϊ στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος ο Σταμάτης Κόκοτας δήλωσε μετά το παιχνίδι.

Από καιρό είχα την επιθυμία να παίξω, έστω για λίγα λεπτά με την φανέλλα του Παναθηναϊκού, έστω και σε οικογενειακό αγώνα. Ευχαριστώ τον Πούσκας και τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν να εκπληρωθεί μία τέτοια επιθυμία μου. Είναι μεγάλο πράγμα να φορέσεις έστω για λίγα λεπτά την δοξασμένη φανέλλα του Παναθηναϊκού και να παίξεις δίπλα στον Δομάζο. Αυτό το απόγευμα θα το θυμάμαι σ΄όλη μου την ζωή.

Αν και ο Δομάζος σέρβιρε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 10 πάσες για γκολ, ο λαϊκός μας τραγουδιστής κατάφερε να νικήσει τον Σπύρο Οικονομόπουλο μόνο μία φορά.

Ο Αριστείδης Καμάρας βλέποντας την συνεργασία Δομάζου-Κόκοτα σχολίασε:

Με τον Δομάζο στο πλάϊ ακόμη κι ο Κόκοτας βγάζει γκολ!

Στα θετικά του Κόκοτα πρέπει να καταχωρηθεί και ένα σουτ του στο «Γ» του Οικονομόπουλου ο οποίος με ωραία εκτίναξη στέρησε από τον λαϊκό μας τροβαδούρο ένα ακόμη γκολ!

Στα συγχαρητήρια του Δομάζου για την «σουτάρα» του Κόκοτα ο ίδιος απάντησε:

Μίμη μου δεν το΄θελα, μου ξέφυγε!

Για την ιστορία να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα των Δομάζου-Κόκοτα κέρδισε στο οικογενειακό διπλό με σκορ 6-2.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε στην σύνθεση του τον Σταμάτη Κόκοτα, ίσως να έφευγε με καλύτερο αποτέλεσμα από το Γουέμπλεϊ.

Έντάξει, πλάκα κάνουμε!

Ήταν ένα… Όνειρο απατηλό

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ της “Αθλητικής Ηχούς” στο pdf  που ακολουθεί!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-5-1971 – ΚΟΚΟΤΑΣ

Φωτογραφίες του “πράσινου” Σταμάτη Κόκοτα!