Τι είναι το Sportshistory.gr

Η αλήθεια είναι ότι το sportshistory.gr δεν είναι ένα site σαν όλα τα άλλα. Γιατί απλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Γιατί οι δημιουργοί του σκέφτηκαν και τη δική τους ευχαρίστηση, μαζί φυσικά με αυτήν των χιλιάδων φίλων του αθλητισμού.

Στη χώρα μας δεν υπήρχε ιστοσελίδα που να ασχολείται αμιγώς με το αθλητικό κουίζ σε επαγγελματικό επίπεδο. Το σκεφτήκαμε, μας άρεσε και μετά από πολύ δουλειά προέκυψε το αποτέλεσμα που βλέπετε στην οθόνη σας! Το sportshistory.gr φτιάχτηκε με μεράκι και πολύ έρευνα. Ελπίζουμε να το απολαύσετε, να “ξεσκονίσετε” τις αναμνήσεις σας  και να τεστάρετε τις γνώσεις σας γύρω από τον αθλητισμό, παίζοντας με τη ψυχή σας… Εδώ θα βρείτε ερωτήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ ως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και από το ΝΒΑ ως την Α2 μπάσκετ!

Εξυπακούεται ότι όσο εσείς παίζετε άλλο τόσο εμείς θα προσθέτουμε ερωτήματα, αφουγκραζόμενοι τις δικές σας επιλογές. Άλλωστε τώρα ξεκινάμε!

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε χιλιάδες αθλητικά κουίζ σε μια σειρά από κατηγορίες.

-Κουίζ της ημέρας: Ερωτηματολόγιο που ανεβαίνει καθημερινά και θα αφορά μεγάλους αστέρες του παρελθόντος, ομάδες που έχουν γράψει ιστορία αλλά και γεγονότα που έχουν συμβεί την ίδια ημερομηνία κατά το παρελθόν. Όλα τα ερωτήματα συνοδεύονται από πληροφορίες γύρω από τους πρωταγωνιστές

-Φώτο κουίζ: Υπάρχουν πολλά αλλά στο δικό μας θα δείτε φωτογραφίες όλων των εποχών συνοδευόμενες από μικρές ιστορίες των πρωταγωνιστών.

-Σωστό/ Λάθος: Αν σας… ζορίζουν τα πολλά, παίξτε το δικό μας 50-50 με ερωτηματολόγιο από όλα τα αθλήματα.

-Παίξε με το τέρας: Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κουίζ που είναι 10 ερωτήσεων αυτό το ερωτηματολόγιο παίζεται με 30 ερωτήσεις από ολόκληρη τη δεξαμενή του Sportshistory.gr! Κάτι που σημαίνει δεκάδες χιλιάδες ερωτήματα… Ποιος σας είπε να τα βάλετε με το τέρας;

BIG 4: Σε αυτή τη κατηγορία μπορείτε να παίξετε με ερωτήματα μόνο για την αγαπημένη σας ομάδα όπου αντλούνται από το ποδόσφαιρο και αφορούν τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αν πατήσετε στον αριθμό 4 παίζετε ερωτήματα και από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες ταυτόχρονα.

-Ποδόσφαιρο Ελλάδα/Εθνική ομάδα: Ερωτηματολόγιο για την εθνική ομάδα, το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά.

-Ποδόσφαιρο Ευρώπη: Περιλαμβάνει όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις(Champions League, Europa) και όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα χωρών. Ερωτήματα που πηγάζουν από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

-Ποδόσφαιρο EURO/MUNDIAL : Οι νικητές και οι πρωταγωνιστές σε όλα τα μεγάλα τουρνουά των εθνικών ομάδων. Ευκαιρία να τους θυμηθείτε.

-Μπάσκετ: Χιλιάδες ερωτήματα για το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Περιλαμβάνονται και οι διοργανώσεις των εθνικών ομάδων

-Άλλα Σπορ: Ατελείωτα ερωτήματα για όλα τα αθλήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στους Ολυμπιακούς αγώνες, το τένις και το βόλεϊ.

Ταυτόχρονα μπορείτε να διαβάσετε τις δύο εναλλακτικές στήλες μας. Οι «Αθλητικές ιστορίες» που θα καταπιάνονται αναλυτικά με θρύλους του αθλητισμού και το «Γνωρίζατε ότι…», που θα στέκεται σε παράξενες ιστορίες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό.

Περιμένουμε από εσάς να γίνεται μέλη,  να συγκεντρώνεται βαθμούς με βάση την απόδοση σας στα κουίζ και να κυνηγήσετε την κορυφή στην ειδική βαθμολογία, ώστε να απολαύσετε προνόμια και δώρα, τα οποία θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα. Άλλα είτε γίνετε μέλη, είτε είστε απλοί αναγνώστες μας μπορείτε να παίξετε τα πάντα…

Καλό παιχνίδι λοιπόν και να θυμάστε… Εδώ τα ερωτήματα δεν τελειώνουν ποτέ!

Από την ομάδα του sportshistory.gr ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Κώστα, Νεόφυτο, Δημήτρη και Λάμπρο.

Βαγγέλης Νεραντζιάς