Γνωρίζατε οτι;

Γνωρίζατε ότι… υπάρχει μία κωμόπολη που βγάζει κορυφαίους φυσιοθεραπευτές!

Γνωρίζατε ότι… υπάρχει μία κωμόπολη που βγάζει κορυφαίους φυσιοθεραπευτές!
Έρευνα-Παρουσίαση: Φώτης Βαϊτσόπουλος

Όπως έγινε γνωστό ο επί σειρά ετών φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Γιάννης Ζυγούρης έλυσε φιλικά τη συνεργασία του με την ομάδα και θα συνεχίσει στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στην οποία θα μεγαλώσει η πρώην “πράσινη” ελληνική παροικία.

Ο Ζυγούρης αποτελούσε τον διακαή πόθο του Τσάβι Πασκουάλ και είχε την πρόταση εδώ και καιρό και το συμβόλαιο του θα είναι διετές.  Ο έμπειρος φυσιοθεραπευτής θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στο “σταφ” αφήνοντας μετά από 27 χρόνια τον Παναθηναϊκό όπου εργάστηκε αρχικά στο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια στο μπάσκετ, όπου έζησε όλη την τεράστια πορεία με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τα τέλη των 90s.

Ποιο είναι όμως το αξιοσημείωτο της υπόθεσης;

Ο Γιάννης Ζυγούρης κατάγεται από τα Σέρβια Κοζάνης.

Από την γνωστή κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας κατάγεται επίσης ο επί 35 χρόνια φυσιοθεραπευτής τοπ επιπέδου Βασίλης Οικονομίδης που εργάστηκε στον Παναθηναϊκό και τον ΑΠΟΕΛ.

Το 2017 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε τον επονομαζόμενο και “μάγο” ή “χρυσά χέρια” Βασίλη Οικονομίδη για την 25ετή του παρουσία στα “πράσινα”.

Εδώ και λίγο καιρό εργάζεται ως φυσιοθεραπευτής στον Άρη και συνεχίζει την παράδοση ο Δημοσθένης Τζιφόπουλος (ανιψιός του γνωστού ποδοσφαιριστή του παρελθόντος Γιάννη Τζιφόπουλου)! Ο Δημοσθένης Τζιφόπουλος κατάγεται και αυτός από τα Σέρβια.

Δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο μια κωμόπολη λίγων χιλιάδων ανθρώπων να έχει βγάλει τρεις φυσιοθεραπευτές που εργάστηκαν και εργάζονται σε μεγάλες ομάδες ταυτόχρονα!