News

Γνωρίζατε ότι… διαιτητής απέβαλε την γραμματεία σε αγώνα Χάντμπολ;

Γνωρίζατε ότι… διαιτητής απέβαλε την γραμματεία σε αγώνα Χάντμπολ;
Έρευνα-Παρουσίαση: Φώτης Βαϊτσόπουλος

Μια ιστορία από το παρελθόν που αφήνει ένα χαμόγελο στα χείλη θα σας παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του Sportshistory. Μια ιστορία μοναδική στα χρονικά η οποία διαδραματίστηκε σε αγώνα Χάντμπολ της Α΄ εθνικής κατηγορίας.

Μεταφερόμαστε στον Οκτώβριο του 1985 και στο πρωτάθλημα του Χάντμπολ που εκείνες τις μέρες έκανε «πρεμιέρα» στη νέα σεζόν.

Ήταν Κυριακή 6 Οκτωβρίου του 1985 όταν στο γήπεδο του Πανελληνίου οι διαιτητές Κασαμάκης και Χατζηγεωργίου, έγιναν πρωταγωνιστές του παιχνιδιού Πανελλήνιος-Νέα Ελβετία.

Κατάφεραν με τις αποφάσεις τους να να «τρελάνουν» μέχρι και την ομοσπονδία τους.

Σε ένα σκληρό αγώνα, με δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους αντιπάλους, οι δύο διαιτητές έδωσαν συνολικά 49 (!) ποινές και στις δύο ομάδες!

Οι διαιτητές είχαν κεντρική εντολή να κιτρινίζουν τα σκληρά μαρκαρίσματα και να τιμωρούν τους παίκτες που έπαιζαν αντιαθλητικά. Και στον συγκεκριμένο αγώνα οι Κασαμάκης και Χατζηγεωργίου το «έδωσαν και κατάλαβαν»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φίλαθλου» δύο μέρες μετά, οι 49 ποινές ήταν ρεκόρ που θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στο βιβλίο «Γκίνες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι καμιά ομάδα δεν μπόρεσε να παίξει πλήρης, με συνέπεια οι παίκτες και των δύο σωματείων να είναι διαρκώς όρθιοι, έτοιμοι να μπουν στο παιχνίδι ανά πάσα στιγμή!

Αδιανόητες οι 49 (ούτε καν 50) τιμωρίες των παικτών αλλά μέσα στα όρια των εντολών που είχαν οι διαιτητές.

Γνωστοί στον χώρο του Χάντμπολ για την αυστηρότητα τους, οι Κασαμάκης και Χατζηγεωργίου δεν έμειναν μόνο στις ποινές προς τους παίκτες.

Αποφάσισαν να τα βάλουν και με την κυρία που εκτελούσε «χρέη» γραμματείας!

Σε έναν έλεγχο τους στο «φύλλο αγώνος» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, διαπίστωσαν ότι δεν είχε καταγραφεί μία από τις κίτρινες κάρτες που υπέδειξαν.

Συγκεκριμένα ο Δραμινός διαιτητής Χατζηγεωργίου, μετά από διαφωνία ζήτησε την αποβολή της γραμματείας, θέση την οποία είχε η κυρία Τσώλου, γιατί «άκουσον-άκουσον» δεν είχε σημειώσει στο «φύλλο αγώνος» την κίτρινη κάρτα του παίκτη Δημητριάδη!

Ναι φίλες και φίλοι!

Της γυναίκας της ξέφυγε μία από τις 49 (!) ποινές και ο Χατζηγεωργίου ζήτησε την αποβολή της γιατί «εκτελούσε πλημμελώς» τα καθήκοντα της, όπως έγραψε αργότερα ο ίδιος!

Ο αθεόφοβος μοίραζε ποινές με τον συνάδελφο του σχεδόν κάθε λεπτό και «στράβωσε» για μία αβλεψία της γραμματείας του αγώνα η οποία έπρεπε να «στριμώξει» 49 ποινές σε ένα «φύλλο αγώνος».

Όπως καταλαβαίνετε επικράτησε αναταραχή από την απόφαση Χατζηγεωργίου, με αποτέλεσμα ο χρονομέτρης του αγώνα να τα «βροντήξει» και να φύγει και αυτός!

Εντάξει, τώρα μπορείτε να γελάσετε με την καρδιά σας.

Μέχρι και ο χρονομέτρης επαναστάτησε!

Μετά από παρακάλια του παράγοντα του Πανελληνίου ονόματι Βρόντος, ο χρονομέτρης επέστρεψε στη θέση του και το παιχνίδι τελείωσε χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Η ιστορία μας τελειώνει εδώ;

Όχι βέβαια!

Έχει και συνέχεια γιατί μετά τα όσα μαθεύτηκαν και γράφτηκαν για τα τερτίπια των διαιτητών του αγώνα Πανελλήνιος-Νέα Ελβετία, η ΟΧΕ, η ομοσπονδία του Χάντμπολ, παρέπεμψε στην πειθαρχική επιτροπή τον έναν από τους δύο διαιτητές.

Ο διαιτητής Χατζηγεωργίου, ο οποίος σε παγκόσμια πρωτοτυπία απέβαλε τη γραμματεία του αγώνα, παραπέμφθηκε για παράβαση των κανονισμών με κίνδυνο την οριστική του διαγραφή.

Δεν γνωρίζουμε τι απέγινε ο Δραμινός διαιτητής. Δεν έχει σημασία εξάλλου. Κατάφερε με τις αποφάσεις του να γίνει σχεδόν πρωτοσέλιδος, όταν θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητος.

Κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής του Sportshistory!