Αθλητικές Ιστορίες

Αθλητικές Ιστορίες: Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έπιασε «πάτο»!

Αθλητικές Ιστορίες: Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έπιασε «πάτο»!
Έρευνα-Παρουσίαση: Φώτης Βαϊτσόπουλος

Δεν είναι ένας «βαρύγδουπος» τίτλος εντυπωσιασμού αλλά μια σκληρή πραγματικότητα. Το λένε τα αποτελέσματα! Οι ήττες και οι αποκλεισμοί!

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει «βουτιά» και δεν λέει να βγει στην επιφάνεια να αναπνεύσει. Τα «χαστούκια» που δέχονται στα Ευρωπαϊκά τους παιχνίδια οι ομάδες της χώρας μας δεν έχουν τελειωμό.

Πρώτα η ΑΕΚ και ο Άρης παρέδωσαν «πνεύμα», ακολούθησε χθες ο Ολυμπιακός ο οποίος όμως θα συνεχίσει στην Ευρώπη και αύριο ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 2-1 υπέρ της Μποέμιαν.

Δύσκολοι καιροί για «πρίγκιπες και πριγκίπισσες» και ακόμη πιο δύσκολοι για τις Ελληνικές ομάδες, οι οποίες έχουν βάλει σκοπό να παίζουν Ευρώπη από τις αρχές Ιούνη!

Πως φτάσαμε ως εδώ; Πως έγινε και πριν 15 χρόνια τρεις (3) Ελληνικές ομάδες έπαιζαν στο Champions League και τώρα μία και «καταϊδρωμένη»;

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ποτέ δεν είχαμε κάποιο σπουδαίο πρωτάθλημα.

Είχαμε όμως ένα σχετικό επίπεδο που άλλες χρονιές έφερνε επιτυχίες και άλλες όχι. Είχαμε Έλληνες ποδοσφαιριστές που είχαν θέση βασικού στις ομάδες τους. Έρχονταν ξένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανέβαζαν το επίπεδο των ομάδων μας.

Αλλά αυτή η «κατρακύλα» δίχως τέλος δεν έχει προηγούμενο!

Φοβικοί προπονητές, αμφιβόλου ποιότητας ξένοι, ελάχιστοι Έλληνες στα ρόστερ των ομάδων και αυτοί μέχρι ένα επίπεδο, ξεπουλήματα καλών ποδοσφαιριστών στο «άνθος» της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, μηδέν ανταγωνισμός είναι μερικές από τις αιτίες που έφεραν τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε;

Όταν πουλάμε έναν καλό ποδοσφαιριστή για 10 εκατομμύρια και δεν δίνουμε ούτε τα μισά για έναν άξιο αντικαταστάση, θα γεμίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ αλλά θα «μικρύνει» το ρόστερ της ομάδας!

Όταν μας ενδιαφέρει ο εγχώριος τίτλος και όχι η πορεία στην Ευρώπη αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Για να μην σας κουράσουμε με πράματα που και εσείς τα έχετε δει και σχολιάσει.

Αν το πρωτάθλημα δεν γίνει ανταγωνιστικό μην περιμένουμε αποτελέσματα έξω από τα σύνορα!

Αν δεν φέρουμε την επαρχία με τον κόσμο της και την δυναμική της στο πρωτάθλημα των 14, προκοπή δεν θα δούμε!

Αν δεν αφήσουμε τις δηλητηριώδεις δηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας ποδοσφαιρικών παραγόντων που κουνάνε το δάχτυλο σε ομάδες με ιστορία και ήθος, θα είμαστε πρώτοι στο χωριό αλλά τελευταίοι στην πόλη!

Ας διαλέξουμε λοιπόν τι θέλουμε;

Εσωτερικά τρόπαια και αλλεπάλληλες «σφαλιάρες» στην Ευρώπη ή υγειής ανταγωνισμός και διεκδίκηση του Πρωταθλήματος μέχρι την τελευταία αγωνιστική;

Ποδοσφαιριστές με ημερομηνία λήξης ή ποδοσφαιριστές που θα δεθούν με τις ομάδες τους;

Παράγοντες που θα ακούγονται περισσότερο από ότι οι ίδιοι οι «πρωταγωνιστές» ή παράγοντες με ήθος και σεβασμό στον αντίπαλο;

Αν απαντήσουμε σε αυτά αλλά και σε άλλα πολλά ερωτήματα για την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου τότε μπορεί κάτι να αλλάξει.

Μέχρι τότε θα παλεύουμε με τους ανεμόμυλους…